top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEditorial Team

Εκδήλωση για την πολιτική συνοχής στη Λεμεσό



Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Πολιτική Συνοχής και εμείς" που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πανίκος Χατζηχαμπής στη Λεμεσό, στις 29 Νοεμβρίου 2023.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα οι ομιλητές Νίκος Νικολαΐδης, Δήμαρχος Λεμεσού, η Ελένη Σταύρου, ευρωβουλεύτρια, Δρ Ονησίφορος Ιορδάνους, καθηγητής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και Ανδρέας Α. Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος παρουσίασαν τα σημαντικότατα οφέλη που η Κύπρος και ιδιαίτερα η περιοχή της Λεμεσού αποκτά από την υλοποίηση της πολιτικής Συνοχής στο νησί.


Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νικολαϊδης, που έκανε μια συγκινητική εισαγωγή για τον αείμνηστο Πανίκο Χατζηχαμπή και το έργο του, παρουσίασε εμβληματικά έργα που χρηματοδοτούνται από τη Συνοχή στην πόλη, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της Λεμεσού στο δίκτυο των 100 Ευρωπαϊκών πόλεων για την κλιματική αλλαγή.


Η ευρωβουλεύτρια κα. Σταύρου παρουσίασε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τις δικές της προσωπικά, για την στήριξη της πολιτικής Συνοχής, ενώ ο καθηγητής κ. Ιορδάνους μίλησε για την ιστορική διαδρομή της πολιτικής και τη διάρθρωσή της στην Κύπρο τη νέα προγραμματική περίοδο. Ο κ. Γρηγορίου αναφέρθηκε στον κεντρικό σχεδιασμό για την Κύπρο και το νέο πρόγραμμα Θάλεια που συγκεντρώνει το σύνολο των δράσεων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ανδρέας Νεοκλέους, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς του σκοπούς καθώς και το πρόγραμμα "Η Συνοχή είμαστε εμείς".

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Πήττας από τον τηλεοπτικό σταθμό Omega Channel που ήταν και χορηγός επικοινωνίας.

26 Προβολές0 Σχόλια

Ίδρυμα Πανίκος Χατζηχαμπής

bottom of page